Εκλογές: Αυτοί πάλι θα είναι εκεί

Και έφτασε πάλι η περίοδος των φοιτητικών εκλογών. Το κείμενο αυτό γράφεται εν αναμονή των φετινών (όπως και κάθε χρόνο άλλωστε) παρατράγουδων και αυθαιρεσιών της πολυαγαπημένης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Αλλά ας τα δούμε τα πράγματα πιο συγκεκριμένα και ,όσο μπορούμε, από την αρχή.

Στις 20 Οκτωβρίου 2004 μεγαλοστελέχη της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και μέλη της ΔΑΠ ΠΑΜΑΚ ιδρύουν εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, την «ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης» (ή «ΟΝΝΕΔ Α.Ε.» όπως έχει μείνει γνωστή στην ιστορία) με σκοπό την προώθηση της πολιτικής ιδεολογίας και των θέσεων της ΝΔ(!). Παρά τον έντονο χαρακτηρισμό της ως μη κερδοσκοπική, λάμβανε τακτικές κρατικές επιχορηγήσεις διόλου ευκαταφρόνητων ποσών από την τότε «γαλάζια» κυβέρνηση. Ιδρυτής της εταιρίας, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος γέννημα θρέμμα της ΔΑΠ ΠΑΜΑΚ και τωρινός πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ πανελλαδικά. Σύμμαχοι σ’ αυτό το εγχείρημα και άλλα μέλη της ΔΑΠ ΠΑΜΑΚ όπως ο Π.Εγγλέζος αλλά και ο αξιολάτρευτος πρώην Πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Ηλίας Κουσκουβέλης.(για περισσότερες πληροφορίες απλά πατήστε στο Internet «Ανδρέας Παπαμιμίκος ΟΝΝΕΔ ΑΕ»)

Ο αξιολάτρευτος πρώην Πρύτανης όμως έχει κάνει και άλλες κουτσουκέλες . Όπως αποκαλύφθηκε σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή, έχουν ασκηθεί  πειθαρχικές διώξεις εναντίον του ίδιου και άλλων στελεχών του ΠΑΜΑΚ. Συγκεκριμένα, εναντίον του αξιολάτρευτου πρώην Πρύτανη Ηλία Κουσκουβέλη, του τέως Αντιπρύτανη Στ.Κατρανίδη, των τέως Αντιπροέδρων Αθ.Νούλα και Δημ.Σουμπενιώτη, της εκτελούσας καθήκοντα προϊσταμένου γραμματείας Αγγ.Πασχαλούδη-Κάλτσα και των εκπροσώπων των φοιτητών Δημ.Αγγελάκη και Βασ.Γεωργιάδη (αξιαγάπητος πρώην πρόεδρος Συλλόγου Φοιτητών ΠΑΜΑΚ) ασκήθηκαν διώξεις για τη μη σύννομη ανάθεση των υπηρεσιών καθαρισμού αλλά και τη μη συμμόρφωση σε δικαστική απόφαση του ΠΑΜΑΚ. (βλέπε «Κουτί της Πανδώρας», εκπομπή «Πανεπιστήμιο, ναι. Τίμιο; Γ’ μέρος»)

Και όλα αυτά ενώ η χρηματοδότηση για τα ελληνικά ΑΕΙ συνεχώς μειώνεται και φοιτητικές λέσχες ιδιωτικοποιούνται ή ακόμα και κλείνουν. Αλλά ας μην παραπονούμαστε! Η Πρυτανεία ξόδεψε ένα σεβαστό ποσό για να αγοράσει υπερσύγχρονους HD προτζέκτορες για να μην πονάνε τα μάτια μας κατά τη διάρκεια των παραδόσεων και εξόπλισε το πανεπιστήμιο με ολοκαίνουρια τζάμια και στόρια για τη δική μας…ασφάλεια και προστασία!

Και φτάσαμε στα των εκλογικών διαδικασιών! Ο νόμος ορίζει ότι κάθε τμήμα σπουδών έχει το δικό του Σύλλογο Φοιτητών. Ισχύει αυτό και στο ΠΑΜΑΚ; Προφανώς και όχι. Το ΠΑΜΑΚ έχει τους δικούς του νόμους (κάτι αντίστοιχο με το νόμο της Άγριας Δύσης ή το νόμο της Ζούγκλας). Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας λειτουργούν δέκα τμήματα σπουδών αλλά υπάρχει μόνο ένας Σύλλογος Φοιτητών (Πώς αλλιώς η λατρευτή ΔΑΠάρα θα κρατούσε την αυτοδυναμία της;).

Παρ’ όλα αυτά, το 2004 στη Νάουσα στο τμήμα Διοίκησης Τεχνολογίας, που υπάγεται στο ΠΑΜΑΚ, δημιουργήθηκε ξεχωριστός Σύλλογος ο οποίος τον Ιούνιο του 2005 αναγνωρίστηκε ως ο μόνος νόμιμος με απόφαση Δικαστηρίου. Ούτε εκεί όμως, ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος του ΠΑΜΑΚ υποχώρησε! Στις εκλογές του 2010 και ενώ οι κάλπες του αυτόνομου και νόμιμου Συλλόγου είχαν στηθεί και η ψηφοφορία διεξάγονταν κανονικά, τα μέλη της ΔΑΠ έστησαν τραπεζάκια έξω από το πανεπιστήμιο, χρησιμοποίησαν ένα αυτοκίνητο ως παραβάν και ψήφισαν πάνω από  έξι-επτά φορές ο καθένας! Και σ’ αυτή την περίπτωση, ο αξιολάτρευτος πρώην Πρύτανης Ηλίας Κουσκουβέλης (προφανώς για να… εμπλουτίσει το βιογραφικό του) αναγνώρισε τα αποτελέσματα των εκλογών του πεζοδρομίου και αυτά προσμετρήθηκαν στο σύνολο του Συλλόγου Φοιτητών ΠΑΜΑΚ. («Κουτί της Πανδώρας», εκπομπή «Πανεπιστήμιο, ναι. Τίμιο; Γ’ μέρος» και http://www.youtube.com/watch?v=UaCfBrEZoUM )

Για να μην αναφερθούμε στη νοθεία που γίνεται κατά την καταμέτρηση των αποτελεσμάτων και πολλοί είμαστε παρόντες (αλλά δεν έχει ακόμα ανακαλυφθεί φθηνή κάμερα-ρολόι για να το καταγράψουμε!).

Φέτος, το τμήμα Μουσικών Επιστημών και Τέχνης ανακοίνωσε τη δημιουργία αυτόνομου Συλλόγου με δικαστική απόφαση. Προφανώς όμως, δεν αναγνωρίζεται ούτε από την Πρυτανεία, ούτε από τον Ενιαίο Σύλλογο.

Ίδωμεν…

Τέλος, όπως διατυμπανίζει η αφίσα τους αλλά και το χαριτωμένο τραγουδάκι τους (http://www.youtube.com/watch?v=CXd8BXskqDg ) αυτοί θα είναι και φέτος εκεί.

Και αυτό είναι δέσμευση… ή απειλή!

(πάρτε το όπως θέλετε!)

Σχολιάστε